Köszöntjük Önt!

Ki is az igazi LOKÁLPATRIÓTA? Az az ember, akit túlságosan fűt a hazaszeretet? Nem. Véleményem szerint a LOKÁLPATRIÓTA ezer szállal, érzéssel, lényének teljes gazdagságával kötődik az otthonához. Az EGRI LOKÁLPATRIÓTA szerelemmel, gyengéden szereti a lakhelyét.

Tovább olvasom…

2022. 11. 02. Meghívó, Mozart, Requiem

Tisztelt Egyleti tag, Kedves Barátom!

Örömmel továbbítom az Egri Érseki Fiúkórus vezetőjének, Schmiedmeiszter Szilviának a meghívását, amely szerint nagy szeretettel várják az egylet tagjait a holnapi napon 18.30-ra a Bazilikába egy közös, meghitt megemlékezésre.
A program részletei a mellékletben találhatóak.

Üdvözlettel:
Habis László

Tovább olvasom…

2022. 10. 29. Gárdonyi Géza Emléknap

Tisztelt Egyleti tag, Kedves Barátom!

Örömmel továbbítjuk az október 29-én, a Líceum Kápolnájában megrendezésre kerülő Gárdonyi Géza Emléknapra szóló meghívást, amelyben szervezőként több civil szervezettel együtt az egylet is részt vesz, és az Egri séták egrieknek sorozat egyik programja.

Tovább olvasom…

2022. október 20. Egri séták egrieknek – FOTÓK

Október 20-án 17 órától a Ziffer Sándor Galériában a múlt héten nyílt romantikus tárlatot H. Szilasi Ágota művészettörténész mutatta be a jelenlévőknek. Ezt követően a várban dr. Ringert Csabával, a vármúzeum igazgatójával folytatódott a séta. Elsőnek az új fogadóépületet tekinthettük meg, majd a Varkoch-kapubástya tetőterét volt alkalmunk felfedezni.

Tovább olvasom…

Városismereti vetélkedőt szervez az ELE – 2022.09.14.

“Városismereti vetélkedőt hirdetett az Egri Lokálpatrióta Egylet helyi középiskolások számára. A kétfordulós, Egerről közhelyek nélkül című pályázatra olyan dolgozatokat várnak, amelyek a diákok kreatív gondolatait, látásmódját tükrözik a város jelenével, jövőjével kapcsolatban.” Eger TV

„Egerről közhelyek nélkül…” Versenyfelhívás egri középiskolásoknak

Az Egri Lokálpatrióta Egylet városismereti versenyt hirdet egri középiskolások részére.

A megmérettetésen 9 – 12. évfolyamos, háromfős csapatok adhatnak számot arról, mennyire ismerik szülő- és iskolavárosukat.

Úgy gondoltuk, hogy tekintettel arra, hogy Eger egy iskolaváros, ez egy térségi jelentőségű ügy, nagyjából minden második középiskolás nem egriként jár a város középiskoláiba. Fontosnak tartjuk, hogy ismerjék meg a várost, lélekben kötődjenek hozzá. Úgy gondoltuk, hogy két kiváló tanárt, Batári Antalt és Szoviár Jánost kérjük fel arra, hogy állítsanak össze egy nem szokványos városismereti vetélkedőt, ezért lett a címe “Egerről közhelyek nélkül…”

Habis László (forrás: https://egerhirek.hu)

Tovább olvasom…