Akikre büszkék lehetünk

Nagy örömmel osztjuk meg a jó hírt, hogy más egriek mellett Fábián Bélát, a többszörös világ- és Európa-bajnok úszót is kitüntették nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából.


Novák Katalin köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkeresztet adományozta neki, melyet augusztus 19-én vett át a Vigadóban.
Fotók (Fábián Zsuzsanna):


Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott Sós István, az Egri Városgondozás és a strand egykori vezetője Gulyás Gergely minisztertől az államalapítás ünnepe alkalmából.
Sós István az Egri Városszépítő Egyesület elnöke is volt 36 éven keresztül, 1982-es megalakulásuk óta egyengette munkájukat, keze nyomán szépült-épült a város. Mindeközben öntödét is vezetett Egerben, a városgondozás munkáját is sikerre vitte és igazgatása alatt a strand is nyereséget termelt. Neki köszönhetjük például a Szépasszony-völgyben a Bacchus-szobrot vagy az Érsekkerti szökőkutat is.

https://www.heol.hu/helyi-kozelet/2022/09/sos-istvan-vallja-eger-mindig-is-az-otthonom-a-szivugyem-volt


Várkonyi György

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adott át kitüntetéseket augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban.

Várkonyi György Olivér, okleveles mérnök-közgazdász, az EVAT Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, az Egri Lokálpatrióta Egylet első elnöke magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át.

https://www.heol.hu/helyi-kultura/2023/08/varkonyi-gyorgy-is-rangos-elismeresben-reszesult