Meghívó – Balassi Bálint nap Egerben 2024. február 14-én

Örömmel hívjuk meg az egylet következő programjára, amelyen egy szép egri hagyományt teremtő rendezvény népszerűsítése érdekében csatlakozunk a Dobó István Vármúzeum kezdeményezéséhez.

Meghívó
Balassi Bálint nap, 2024. február 14.
Dobó István Vármúzeum és az Egri Lokálpatrióta Egylet szervezésében idén második alkalommal, élő emlékezettel adózunk Balassi Bálint emlékének, ifjonti hevületének.

Tovább olvasom…

2024. február 10. ELE Fertálymesteri bál

Tisztelt Egyleti tag, Kedves Barátom!
Örömmel tájékoztatlak, hogy az egylet a szép hagyományt folytatva az idei évben immár 27. alkalommal az újonnan elválasztott fertálymesterek tiszteletére, ünnepélyes eskütételük napján bált rendez.
A bál időpontja 2024. február 10-e (szombat) 19.00 óra, helyszíne az Hotel Eger & Park konferencia terme.

Tovább olvasom…

Eger Csillagai 2023

Az Egri Lokálpatrióta Egylet az idei esztendőben immár 17. alkalommal hirdeti meg a szavazást a népszerű „Eger Csillaga” cím odaítélése érdekében. Az Egylet számára nagyon fontos, hogy az egri polgárok a voksolással elismerhessék a városunkban tevékenykedő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó szervezetek és személyek egrieket gazdagító munkásságát.

A szavazás lezárult.

A rendezvény támogatói:

Tovább olvasom…

November 10. Eger hangjai koncert

2023. november 10. 18:00-tól. Koncert az egri zenei élet támogatásáért.

Az Egri Lokálpatrióta Egylet az elmúlt évtizedekben városunk és polgárai kulturális, szellemi és anyagi jólétének elősegítését, hagyományaink ápolását szolgálta.

A rendezvény támogatói:

Tovább olvasom…

A megújult szeminárium épületének bemutatása – fotók

Dr. Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola és az Érseki Papnevelő Intézet rektora, főszékesegyházi kanonok, Rátkainé Kiss Róza és Rátkai Attila, a felújítás építész tervezői vezették legutóbbi sétánkat. A felújított szemináriumról részletes információkat hallhattunk, és bejárhattuk szinte az egész épületegyüttest. A sétán készült fotók a továbbra kattintva megtekinthetők. Nagyon szépen köszönjük az érdeklődést a megjelenteknek.

A rendezvény támogatói:

Tovább olvasom…