Telt ház, nagy siker volt a keddi Operett Gála

Telt ház, nagy siker volt a keddi Operett Gála, négy kiváló művész egri vendégjátékával.
A hungarikumnak számító operett mellett musical slágerek is felcsendültek. Jó volt együtt lenni, a szervezők nevében köszönjük mindenkinek, aki elfogadta meghívásunkat erre a remek estére!

Habis László

Tovább olvasom…

INGYENES OPERETT GÁLA EGERBEN

Sok szeretettel meghívjuk a vidámságot és a nagyszerű közösségi programokat kedvelő, nyugdíjas korú zenebarátokat a 2022. március 22-én, kedden 16.00 órakor kezdődő Operett Gálára, melyet a Bartakovics Béla Közösségi Házban tartunk. A belépés ingyenes, négy kiváló művész előadását élvezhetjük közösen, az Ezüstidő Szabadidős Egyesület és az Egri Lokálpatrióta Egylet szervezésében.

Tovább olvasom…

2022. március 15-i koszorúzás

Idén is a Petőfi szobornál volt a megemlékezés Egerben. Színvonalas műsort láthattunk az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet tanulóitól.

Tovább olvasom…

Nemzeti ünnepünkre

Vörösmarty szavait minden ünnepen közösen énekeljük:„Hazádnak rendületlenűlLégy híve, oh magyar…” Azt kívánom szívemből, ma is éljük ezt át, ma is engedjük, hogy működjön bennünk az igazi honszeretet! Hiszen „a Haza minden előtt”! De nézzünk csak körül: egy remek nemzet tiszta szabadságvágyát látjuk Egerben, a vár falaiban, a 48’-as kokárdában, a lyukas zászlóban! A nemzeti emlékezet …

Tovább olvasom…

Egy páratlan egri históriás emlékére

A napokban elhunyt kiváló történész, dr. Szecskó Károly több évtizedes munkásságával rendkívül sokat tett Eger város értékeinek bemutatásáért, közkinccsé tételéért, gazdagításáért. Könyvei, publikációi, levéltári kutatásain alapuló tanulmányai hatalmas értéket képviselnek.

Tovább olvasom…

Eger Ünnepi Fényei pályázat nyertesei

2020. január 10-én tartották a 12. Eger Ünnepi Fényei díjátadó ünnepséget a Városházán. A több mint tíz éves, közösségépítő, városképet szépítő egri történet ötletadója az Egri Lokálpatrióta Egylet volt, a megvalósításban pedig mindig szorosan együttműködött az Egri Városszépítő Egyesület, a Cives Pro Urbe Alapítvány és Eger MJV Polgármesteri Hivatala. Köszönet a résztvevőknek, akik ünnepi díszvilágításukkal elkötelezetten, igényes módon csinosították saját környezetüket és ezzel Eger utcáit, tereit!

Tovább olvasom…