November 10. Eger hangjai koncert

2023. november 10. 18:00-tól. Koncert az egri zenei élet támogatásáért.

Az Egri Lokálpatrióta Egylet az elmúlt évtizedekben városunk és polgárai kulturális, szellemi és anyagi jólétének elősegítését, hagyományaink ápolását szolgálta.

A rendezvény támogatói:

Harminc esztendeje jelent meg az Egylet kiadásában Dr. Bakó Ferencnek, a Dobó István Vármúzeum alapító igazgatójának „Egriség – Egri öntudat a múltban és ma” című tanulmánya, amely a következő mondatokkal zárul:

“ Írásom tanulsága talán az lehet, hogy nem az számít, ki hol született, hanem az, mennyire hatotta át a hely szelleme, mennyire érzi magát egrinek, mit tud a városról és mennyire vonzódik hozzá. És nem utolsó sorban az, mit tesz a városért, hogy élete szebb és boldogabb legyen.”

A mindennapok szépségéhez, harmóniájához hozzá tartozik egy városban a zenei kultúra. A közösségi események, a kulturális rendezvények lehetőségei – egyebek mellett a világjárvány következtében – az elmúlt időszakban némiképp szűkültek. Ebből kiindulva jutott egyletünk választmánya arra az elhatározásra, hogy szervezzünk egy koncertet az egri zenei élet támogatásáért, felkérve számos fiatal egri tehetséget, zenészt, kamaraegyüttest, zenekart, kórust a közreműködésre.

Várjuk a kedves zenekedvelőket és azokat, akik indíttatást éreznek az iránt, hogy tevőlegesen segítsék egy-egy előadó, együttes előrehaladását.

Közös célunk: ami a miénk, azt óvjuk, álljunk ki mellette, lehetőségeink szerint támogassuk. Az egri zenei élet képviselői értéket képviselnek, a “hely szelleme” fontos részét képviselik!

Üdvözlettel:
Habis László
elnök

A belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat 2023. november 8-ig az eger1991@gmail.com címre jelezzék a résztvevők neveinek megküldésével.

Fellépők:

Egri Szimfonikus Zenekar Kamaraegyüttese
Csibi Orsolya Boglárka – zongora
Andante Kamarakórus
Hornyak Hanna – hegedű Csüllög Judit – zongora
Németh Tamás – kürt Bajzáth Linda – zongora
Legényes Zenekar
EKKE Zenei Intézet Zenekara
Egri Szimfonikus Zenekar Fúvósegyüttese
EKKE Gyakorló Gimnázium „Agria Ensemble” kórusa
Kiad (Oláh Róbert) gitár-ének
Cabaret Band
Andörkaver Zenekar

Támogatta: